Cudesno skladiste vitamina

Zvali su ju darom bogova, u 17 stoljecu su je smatrali luksuznim vocem, lako moguce je da potjece jos iz kamenog doba. Ona je rodakinja dunje i jabuke. Danas je mozemo naci raznih sorta, oblika, boja i okusa, a ona je kruska.

Mnoge razne supstance su se smjestile u ovaj plod. Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B9, C, E i K. Minerali bakar, bor, fosfor, kalij, kalcij, zeljezo, magnezij, cink i mangan.

Kruska je dobra za sprecavanje ili usporavanje osteoporoze, ima odlicno antioksidativno, pa tako i antikancerogeno djelovanje, stiti kozu od starenja, jaca imunitet, kao i zdravlje kardiovaaskularnog sistema. Snizava kolesterol, djeluje kao diuretik i ima blag laksativni ucinak. Pomaze radu debelog crijeva i tako sprjecava tvrdu stolicu (time stiti zdravlje debelog crijeva i smanjuje rizik od pojave raka). Dobra je za njegu zuba, otklanja glad, daje snagu i potrebnu energiju.

Kod kruske treba jesti sve jer u kori su smjesteni mnogi hranjivi sastojci. Osobe s probavnim problemima trebale bi jesti kruske s tankom i mekom korom. Spada u hipoalergenu hranu, tako da je to jedna od prvih vocki koja se daje bebama koje ulaze u svijet gastronomije.

Zato pocastite se ovim cudesnim skladistem vitamina i u slast..

..i ne zaboravi, radi ono sto te cini sretnim..

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s